Представление на Държавен куклен театър – Видин отново събра малчуганите пред фестивалната сцена

...
Представление на Държавен куклен театър – Видин отново събра малчуганите пред фестивалната сцена
Коментари Харесай

Забавленията за деца продължават и през третия ден на фестивала „Синия Дунав“ 

Представление на Държавен куклен театър – Видин отново събра малчуганите пред фестивалната сцена в Крайдунавския парк.След вчерашната постановка „ Еко вълшебници “, днес те проследиха с интерес поучителната история на „ Житената питка “.Децата се потопиха в света на причудливитегерои, научиха как се подготвя нашенският самун, какво ценно богатство е той за хората и още други значими уроци.

Детската хоротека отново притегли дребните фенове. Хореографът Ана-Мария Желязкова сподели на малчуганите първите стъпки, нужни при усвояването на националните хора. Не лисваха и искащи да се включат в арт работилницата, с цел да покажат и усъвършенстват уменията си по изобразяване.

Много видинчани и посетители на града се разходиха в неделния ден, с цел да прегледат и си купят сувенири и артикули от базара, който се провежда в границите на интернационалния фестивал и е ситуиран на централната алея в парка. 

Различните прояви през третия ден на фестивала посети и заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова.

Програмата продължава в 17:00 ч. с изявите на самодейци от България и чужбина. Представянето на състави от Центъра за нематериално културно наследство „ Корени “ от град Зайчар, Сърбия ще стартира в 20:30 ч., а незабавно след тях на сцената ще излязат очарователните национални певици Ива и Велислава Костадинови и Майсторите на танца.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР